Annons
Mannen spottade en blodig spottloska i polisens ansikte och sa att han hade en sjukdom som smittade genom blodet.
Borås • Publicerad 7 juli 2008

Nu kräver polisen 12 000 kronor i ersättning.

Idag åtalas den 48-årige mannen för ofredande och våldsamt motstånd. Händelsen ska ha skett på Allégatan i Borås vintern 2006.

Annons

Mannen hittades berusad och skulle omhändertas för fylleri då han gjorde våldsamt motstånd mot två poliser. En av dem fick dessutom en spottloska blandad med blod rakt i ansiktet.

Efteråt skrek 48-åringen att han hade en blodsmitta och sade att det var hepatit c.

Polismannen säger i förhör att händelsen gjorde honom så orolig att han testade sig. Han fick besked att han inte blivit smittad. Men han vill ha 12000 kronor i ersättning på grund av kränkning, oro och lidande som han utsattes för.

48-åringen varken förnekar eller erkänner brott. Då det gäller polismannens yrkande om ersättning anser mannen att beloppet är alldeles för högt.

Blir han dömd kan han dock gå med på ett mindre belopp. Samtidigt uppger 48-åringen att han, oavsett summa, inte har några pengar att betala eftersom hans ekonomiska situation är mycket dålig.

Snezana Bozinovska
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons