Annons

Misstänkt sålde cannabis med knarktelefon: "Tja! Nytt dunder"

Boråsaren hade köpt 200 gram cannabis och hade just avslutat en affär när polisen slog till.
Borås • Publicerad 19 september 2014
21-åringen hade en "försäljningstelefon" som han använde för att kontakta sina kunder vid affärer. Vid husrannsakan fann polisen cirka 130 gram cannabis.
21-åringen hade en "försäljningstelefon" som han använde för att kontakta sina kunder vid affärer. Vid husrannsakan fann polisen cirka 130 gram cannabis.Foto: Polisen

På sig hade han en särskild försäljningstelefon med ett mass-sms till kunder om "nytt dunder".

Nu åtalas han.

Annons

Polisen spanade på 21-åringen när han sålde cannabis till en annan man i en stadsdel i Borås. Sedan slog man till.

På sig hade boråsaren 15 gram marijuana. Vid husrannsakan fann man 100 gram i en garderob och i källaren hittade man ytterligare 30 gram cannabis, samt en rad knarkattiraljer.

Polisen beslagtog även två mobiltelefoner, varav den ena var en så kallad "försäljningstelefon".

I mobilen fanns 328 kontakter, varav en stor del av personerna bakom numren var dömda för narkotikabrott.

Mannen hade även skickat 40 sms med texten: "Tja! Nytt dunder, mvh"

I förhör berättade boråsaren att han köpt 200 gram marijuana i Göteborg för 10 000 kronor två veckor tidigare. När han greps hade han sålt 70 av dem.

Han förklarade att mass-smset var för att göra folk uppmärksamma på att han hade cannabis att sälja. Mannen svarade också att han har 15 till 25 kunder.

21-åringen åtalas nu bland annat för att i överlåtelsesyfte ha köpt 200 gram cannabis. Åtalspunkterna är narkotikabrott, samt ringa narkotikabrott då mannen var påverkad av amfetamin.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons