Annons

Misstänkt kvinna försvunnen

Sjuhäradskvinnan som i sin frånvaro häktats för koppleri är alltjämt försvunnen och så länge hon är borta kan hon inte åtalas eller ställas inför rätta.
Borås • Publicerad 15 april 2014

– Hittar vi henne inte så kan hon inte lagföras, säger kammaråklagare Carl-Gunnar Fridolfsson i Jönköping.

När åklagare talar om att lagföra så menar de att ställa någon till ansvar för brott.

Annons

Kan ni fortsätta utredningen när hon försvunnit?

– Ja, inte fullt ut. Men vi kan göra en hel del trots att hon är borta, svarar Fridolfsson.

BT har tidigare berättat om kvinnan i 50-årsåldern. Hon driver ett företag som erbjuder massage och annan kroppsvård, både i Sjuhärad och i Jönköping. Men polisen misstänker att kvinnor som arbetade hos henne sålde sex.

För två veckor slog polisen till både i Jönköping och i Sjuhärad och då anhölls hon.

Carl-Gunnar Fridolfsson begärde henne häktad som misstänkt för koppleri. Men kvinnan förnekade brott, åklagaren fick inte gehör för sitt krav i Jönköpings tingsrätt och hon släpptes på fri fot.

Åklagaren överklagade tingsrättens beslut till hovrätten som bestämde att hon skulle häktas. Men då hade hon redan försvunnit.

Har ni någon aning om var hon befinner sig? I Sverige eller utomlands?

– Nej, vi vet inte var hon finns, helt enkelt. Jag vill inte spekulera, utan vi får se var och om hon dyker upp, säger Carl-Gunnar Fridolfsson.

Enligt honom kvarstår brottsmisstanken som tidigare:

– Den har inte förändrats.

Annons

På företagets hemsida presenterades ägaren och annan personal med bilder. Det stod att firman erbjöd olika former av massage, men det fanns inget som tydde på att sex såldes, även om kvinnorna var lite lättklädda.

Koppleri innebär att man främjar eller tar emot pengar som kommer från köp av sexuella tjänster. Straffet är fängelse i upp till fyra år, eller fängelse från fyra till åtta år om brottet anses grovt.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons