Annons
En 22-åring som länge varit efterlyst efter ett hänsynslöst människorov i Borås har hittats i en lägenhet där han gömde sig. Nu har han begärts häktad.
Borås • Publicerad 18 november 2009

På torsdag hålls häktningsförhandling mot boråsaren. Brottsmisstankarna är förutom människorov också narkotikabrott.

Han greps på måndagskvällen i en lägenhet i Borås, där han kan ha legat och tryckt en längre tid.

Annons

I lägenheten fanns väskor med rena kläder och smutstvätt samt annat som tyder på att den efterlyste fick hjälp med vardagliga bestyr i gömstället.

bt.se har tidigare skrivit om dådet i augusti. Tre killar var anhållna eller häktade för medhjälp, fast de släpptes.

Men två unga boråsare som anses ligga bakom har länge varit försvunna och anhållna i sin frånvaro. Det är en av dem som nu hittats.

Polisen anser att det inte har gått att föra utredningen vidare så länge de två huvudmisstänkta saknats. Läget kan förändras nu när 22-åringen är fast.

Men även om allt klaras upp, så läker kanske aldrig såren för det 20-åriga offret:

– Ibland kan jag plötsligt rycka till för att minnesbilder dyker upp. Vissa nätter kan jag inte sova och det gör ont i käken när jag tuggar eller gäspar.

Han tvingades genomgå en operation i underkäken efter dådet.

bt.se har tidigare berättat hur boråsaren lockades till en plats vid Fjärdingsskolan, där han överfölls i sin bil och tvingades ut i skogen. Han blev sparkad, slagen och rånad. Bakgrunden var troligen en obetald skuld och hans pappa krävdes på lösen för sonen.

20-åringen släpptes, men har efteråt fått höra att han kommer att blir jagad om han inte drar tillbaka sin polisanmälan.

– Jag måste hela tiden tänka mig för och se mig om. Jag kan inte gå ut och roa mig som förr och är absolut inte ensam om jag ska handla mat eller så.

– Klart det blir jobbigt när jag måste ha det så här. Och det som hänt sitter kanske kvar i huvudet så länge jag lever.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons