Annons
Minst en kille i 15-årsåldern kan ha blivit misshandlad med järnrör i samband med ett stort bråk i Dalsjöfors under helgen.
Borås • Publicerad 20 september 2010

Vid 16-tiden på söndagen kom larmet om bråket vid en lekplats. Ett 20-tal ungdomar kan ha varit inblandade.

När polisen kom dit bedömdes läget som rörigt, nästan kaotiskt. Ingen ville berätta vad som hade hänt, stämningen var mycket upprörd och folk pratade hela tiden i munnen på varandra, enligt en polisrapport.

Annons

En anmälan om grov misshandel skrevs och minst en kille ska ha haft ett järnrör. Någon kan ha blivit slagen i ryggen med röret, en annan kan ha träffats i huvudet, en tredje blödde vid munnen och örat när polisen kom.

Bakgrunden verkar ha varit en händelse i Borås tidigare under helgen, vilket ledde till att ett antal boråsare åkte till Dalsjöfors för att "prata" med en kille.

Han hade kompisar med sig och enligt polisen ska allt ha kulminerat med bråket vid lekplatsen.

Dalsjöforsarna skyllde bråket på boråsarna och påstod att de slog alla som de kom åt. Killarna från Borås hade en helt annan uppfattning och det var alltså svårt för polisen att reda ut vad som hänt.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons