Annons

Mindre pengar till asfalt i Borås

Varje år lägger Borås mellan 3 och 4 miljoner kronor på ny beläggning på gator och torg.
Borås • Publicerad 26 april 2014
Foto: 

I år kan den potten bli mindre än vanligt. Trots det får ett 20-tal gator ny asfalt.

Drygt 3 miljoner kronor, så ser årets budget för ny beläggning ut i Borås i år. Ungefär samma summa som staden lägger varje år. Dock brukar man från politiskt håll skjuta till extra pengar för att på så sätt upprätthålla och höja standarden på Borås vägnät.

Annons

I år är det dock osäkert om det blir några extra tilläggsanslag, både på grund av ändrade regler och mindre återbäring av så kallade AFA-pengar, eller återbetalning av försäkringspremier.

– Det är besvärligare att öronmärka pengar i dag jämfört med tidigare på grund av ändrade principer. Men vi ska resonera igenom om det blir mer pengar eller inte till asfalt i år, helst redan innan sommaren, säger Ulf Olsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Förra årets återbetalning av AFA gav Borås drygt 90 miljoner. I år räknar kommunen med att den potten blir betydligt mindre och att man får tillbaka drygt 40 miljoner.

Läs mer i eBT!

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons