Annons

Många fynd på knôkfull marknad

Kläder, juldekorationer och väl begagnade möbler – uppslutningen från allmänheten var stor på Rångedala marknad i dag.
Borås • Publicerad 31 augusti 2014
Foto: Bengt Lagerstedt

I tält bredvid kommersen stod de politiska partierna och försökte sälja in sina budskap.

Bilkön ringlade sig som en lång orm in mot Rångedela och i stånden pågick kommersen för fullt på söndag förmiddag. Här bjöds allt möjligt tänktbart och otänkbart ut till försäljning för billig slant eller två. Två av de som fyndade var Liz Odqvist från Sandhult med dottern Elin som kommit över tre stycken tomtelampor till jul för det facila priset av 20 kronor.

Annons

– De kommer att pryda sin plats.

Den som krängde julartiklarna var Rolf Gustavsson som försökte få igång den sanna knalleandan genom att uppmana kunderna att pruta.

– Jag säger 30 och då säger du 10! förklarade han för hugade spekulanter.

På loppisen bredvid knallestånden fanns det också betydligt mer skrymmande artiklar. Per Lövenhaug från Hökerum hade inhandlat en badtunna såväl som en kanot – vilket kostade honom 300 kronor.

– Badtunnan ska stå på altanen, jag har en sedan tidigare också, förklarade han.

Hur ska du få hem dem?

– Det finns släpkärra att låna här.

Fullt lika folkrikt var det dock inte i de politiska stånden bredvid marknaden, men där handlade det å andra sidan inte om att göra snabba klipp; partierna kommer i stället att stå i fullt centrum nästnästa söndag.

Valdemar Lönnroth
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons