Annons

Mark-tjejens sista kväll med diggiloo

Det var fullt av svenska sångidoler på scenen i går kväll. Och så Jennie Larsson från Älekulla förstås?
Borås • Publicerad 18 augusti 2008
Mitt i svänggänget. Jennie Larsson från Älekulla har haft en central roll i Diggiloo-turnen, men nu är det slut på det roliga. Till hösten blir hon Maja Gräddnos istället.
Mitt i svänggänget. Jennie Larsson från Älekulla har haft en central roll i Diggiloo-turnen, men nu är det slut på det roliga. Till hösten blir hon Maja Gräddnos istället.Foto: Jan Pettersson

– Det här har varit en fantastiskt rolig turné. Detta är verkligen ett kul gäng att jobba med.

Diggiloo kom till Borås för att avluta sin sommarturné på Arenan. Det blev totalt 26 konserter på sex veckor, och det är med blandade känslor Jennie Larsson åker hem till Stockholm igen.

Annons

– Som det känns nu kunde jag ha kört en vecka till, men samtidigt är det skönt att få komma hem till lägenheten och ta det lugnt ett tag. Det är inte många dagar jag har varit hemma på sistone, säger Jennie och skrattar.

Denna tjej med rötterna i Markskogen flyttade till Stockholm direkt efter gymnasiet för att studera på balettakademin.

Sen har hon blivit kvar i huvudstaden och musikvärlden. Hon är 33 år och har bland annat varit med i bakgrunden i Melodifestivalen och Mamma Mia. Dessutom har hon varit med på flera shower i Stockholm.

Även om hon mest dansade i början har hon nu breddat sin repertoar på allvar:

– Det blir mer och mer sång och det har givit mig en liten nytändning de senaste åren.

Extra roligt

Under Diggiloo-turnén har hon samsats i bussen med flera etablerade artister, men påpekar att hon inte har känt några divafasoner någonstans.

Och att komma hem till bygden på avslutningen var extra inspirerande. Kompisar och släkt var på plats för att se showen:

– Ja, det var ett bra gäng?Men det är extra roligt att uppträda om det är folk man känner som tittar på.

Även om hon fortfarande åker hem regelbundet till Älekulla känner hon sig rotad i Stockholm och trivs där.

Annons

Det är också där större delen av branschen finns.

Men efter schlager hela sommaren blir det något helt annat i höst:

– Jag ska jobba på en teater som heter Intiman. Vi ska spela pjäsen Pelle Svanslös och jag ska vara Maja Gräddnos. Det ska bli väldigt roligt att få spela för barn, avslutar Jennie.

Pelle Boersma
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons