Annons

Mannen träffades av fyra skott i benen - polisen: "Vi har inget motiv"

Mannen som blev skjuten på Hässleholmen i går träffades av totalt fyra skott i benen. Polisen har i dag hört honom på sjukhuset, men ännu finns inga misstänkta.
Borås • Publicerad 6 september 2012

– Han är allvarligt fast inte livshotade skadad, säger kriminalinspektör Hans-Erik Nilsson på länskriminalen.

I dag har han pratat med mannen i 45-årsåldern som opererades på torsdagen.

Annons

– Jag vill inte gå in på vad som kom fram. Men han hade inte så mycket att säga, tillägger Nilsson.

Vid 15.45 på torsdagen sköts mannen just då han kört in på parkeringen vid Hässletorg. Flera personer blev vittnen och skytten hoppade in i en bil som snabbt körde iväg på Åsvägen, i riktning mot Brämhult.

– Det har inte kommit fram så mycket nytt. Vi bearbetar vittnesuppgifter och gör en teknisk undersökning av de två bilar som tagits i beslag, berättar Hans-Erik Nilsson.

Den skjutne mannen åkte i en av bilarna. Den andra stod parkerad i närheten och träffades också av en kula.

Kulorna träffade båda benen. Offret är sedan tidigare känt av polis och dömd för brott. Efter händelsen cirkulerade uppgifter om att dådet var en uppgörelse i kriminella kretsar och att avsikten bara var att skada eller skrämma eftersom skotten träffade benen.

– Jag vill inte gå in på några spekulationer. I detta läge vet vi inte vad som ligger bakom. Vi har inget motiv och ingen misstänkt gärningsman, är kommentaren från Hans-Erik Nilsson.

Vittnen har berättat hur skytten hoppade in i bilen där någon annan kan ha suttit beredd bakom ratten.

– Allt tyder på att det är mer än en gärningsman, säger Hans-Erik Nilsson.

Polisen har fått ganska samstämmiga uppgifter om en blå, mindre bil som körde i riktigning mot Brämhult och i går spanade både helikopter och polispatruller på mark efter bilen. Utan att hitta den.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons