Annons

Mannen som svalde knarkpaket åtalad

Mannen som svalde heroin när polisen skulle gripa honom åtalades i dag för narkotikabrott och hälerier.
– Jag var rädd att förpackningen skulle spricka i magen, har han sagt.
Borås • Publicerad 18 februari 2008
Mannen som svalde narkotika klarade sig utan men och åtalas i dag. Han har suttit häktad sedan mitten av januari.
Mannen som svalde narkotika klarade sig utan men och åtalas i dag. Han har suttit häktad sedan mitten av januari.Foto: Privat

BT har tidigare berättat att polisen i mitten av januari slog till mot en fastighet i Borås, efter spaning mot en känd narkotikalangare som är 26 år.

I samband med tillslaget tog polisen även 39-årig man som bodde i huset. En folieboll med rökheroin som han gömt i munnen föll ur och hamnade på golvet. Men en annan folieförpackning lyckades han svälja.

Annons

Mannen fördes till sjukhuset och röntgen visade att en litet paket fanns i hans tarm.

Sjukvårdspersonal och polis väntade på att det skulle komma ut den naturliga vägen, fast mannen var mycket orolig för att det skulle gå illa:

– Jag trodde jag skulle dö om paketet började läcka, sa han i förhör.

Men knarket lämnade kroppen utan att vålla skada.

I samband med tillslaget hittades stulna mobiltelefoner och en stulen dator i hans lägenhet. Och förutom rökheroinet även andra narkotikaklassade preparat.

39-åringen åtalas för narkotikabrott och hälerier. Den yngre knarklangaren som var på väg till honom åtalas för narkotikabrott.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons