Annons

Männen dömdes till fängelse

Två våldsamma snattare som greps av en butiksanställd i Knalleland och visade sig vara efterlysta rånare dömdes i dag till fängelse.
Borås • Publicerad 14 februari 2013
Foto: Anders Robertsson

En av dem fick fyra månader och för den andre blev det sex månader. De fälldes för snatteri och för misshandeln av den butiksanställde Ismail Karimi.

Däremot har Borås tingsrätt inte prövat misstankarna om rån i Norge som ledde till efterlysning via Interpol och en nordisk arresteringsorder. Männen, som är 20 och 22 år, ska sitta kvar i häkte och efter avtjänat straff överlämnas till Norge för fortsatt utredning.

Annons

BT berättade förra veckan om Ismail Karimi som jobbar på Willys i Knalleland och blev sparkad och slagen då han stoppade snattarna vid utgången från butiken. En av dem drog också hans huvud bakåt, pressade in fingrar i munnen och drog så att det började blöda.

Under rättegången berättade Ismail Karimi om smärtan och att han fortfarande har värk och blåmärken. Men snattarna lyckades inte fly.

–En vardagshjälte, kallades han av åklagaren.

Snattaren som tog tag om Ismails huvud och drog i munnen får ett strängare straff än sin kumpan. Enligt tingsrätten är det uteslutet med mildare påföljd än fängelse och dådet anses så allvarligt att det "ligger nära ett rånbrott".

Under utredningen upptäckte Boråspolisen att männen var efterlysta. De misstänks bland annat ett grovt rån mot en butik i södra Norge, några dagar innan de greps i Borås. Rånarna som slog till på kvällen kom över dagskassan och en av dem hotade personal med skruvmejsel.

De har erkänt snatteri, men förnekat misshandel av Ismail Karimi.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons