Annons

Många kom på möte om Sobacken

Många kom när Borås energi och miljö på torsdagskvällen ordnade ett möte om det planerade kraftvärmeverket och avloppsreningsverket på Sobacken.
Borås • Publicerad 7 mars 2013
Jonas Holmberg var en av dem som presenterade projektet på mötet.
Jonas Holmberg var en av dem som presenterade projektet på mötet.Foto: Jan Pettersson

Vad blir det för typ av anläggning och vilka blir konsekvenserna för närboende? Och varför hamnar den just där och inte någon annanstans?

Det var frågor som togs upp och liknande funderingar har också dykt upp tidigare när allmänheten hört av sig till Borås energi och miljö om projektet.

Annons

– Sedan har vi fått mycket frågor om vår befintliga verksamhet och om vad som ska hända med Gässlösa, berättar Jonas Holmberg, kommunikationschef på det kommunala bolaget.

Mötet hölls på Gässlösa avloppsreningsverk som kommer att rivas och sedan ska marken återställas för annan bebyggelse.

I december 2011 fattade kommunfullmäktige ett inriktningsbeslut om den planerade anläggningen, som beräknas gå på över tre miljarder kronor.

– I bästa fall är den färdig 2017, tror Jonas Holmberg.

Men vägen dit är lång. I höstas lämnades en tillståndsansökan in till mark- och miljödomstolen och den har nyligen kompletterats, för att ge svar på frågor som dykt upp under prövningen.

Det återstår också ett beslut om själva investeringen, för kommunfullmäktige har än så länge bara fattat ett beslut om inriktningen.

Och inom Borås energi och miljö talar man inte om avloppsreningsverk och kraftvärmeverk utan om EMC, energi- och miljöcenter.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons