Annons

Man begärs häktad - slog ex-hustru med livrem och misshandlade son

En man från Skåne misstänks ha slagit sin exhustru i Borås med livrem och för att ha hotat henne i telefonsamtal och sms. Han ska också ha misshandlat och hotat sin son.
Borås • Publicerad 5 mars 2013

32-åringen begärs häktad för grov misshandel och olaga hot mot kvinnan och för grov fridskränkning mot pojken. Mannen greps i sin hemstad under helgen och transporterades till Borås där han varit anhållen i sin frånvaro.

Enligt häktningsframställan misstänks han för att åtminstone vid två tillfällen ha slagit sin före detta fru, bland annat med livrem. Det hände för ett antal år sedan då paret bodde ihop.

Annons

Nu i år har kvinnan fått hotfulla samtal och sms, vilket ligger bakom misstanken om olaga hot.

Sonen ska ha blivit misshandlad vid upprepade tillfällen under närmare fem års tid och pojken var i sjuårsåldern då det började. Pappan misstänks också för att ha hotat barnet på telefon.

Kvinnan gjorde polisanmälan för en tid sedan, vilket ledde till beslutet om att han skulle anhållas.

– Det finns uppgifter om att hon utsatts för allvarligt våld och vi har även underlag för misstanke om att deras son blivit utsatt, säger kammaråklagare Louise Eriksson.

Häktningsförhandling hålls under onsdagen.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons