Annons
En man från Borås kommun anhölls på måndagen som misstänkt för våldtäkt på en flicka i Sjuhärad och han kommer troligen att begäras häktad.
Borås • Publicerad 12 maj 2008

Mannen i 55-årsåldern kom till polisen under dagen och anhölls efter förhör. Enligt uppgifter till BT är offret hans dotter, som ännu inte fyllt 15 år.

– Det är mycket möjligt. Men det är inget jag kommenterar närmare, säger kammaråklagare Maria Sterup.

Annons

Mannen bor inte ihop med dottern. Han misstänks för sexövergrepp vid olika tillfällen under ett års tid fram till nu. Åtminstone vissa av misstankarna rör brott inom Borås kommun.

När det handlar om sex med barn som inte fyllt 15 år, så är utgångspunkten i lagen att de inte kan samtycka. Då handlar det alltid om våldtäkt eller andra brott.

– Jag vill inte kommentera misstankarna mot mannen. Men som det ser ut för närvarande kommer jag att begära honom häktad, förklarar kammaråklagare Maria Sterup.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons