Annons

Man anhållen för rån i Viared - stulna mobiler har hittats

En 26-årig göteborgare har anhållits som misstänkt för inblandning i det grova rånet mot Brightpoint i Viared och en del av de stulna mobiltelefonerna har hittats.
Borås • Publicerad 12 mars 2012
Genom denna grind försvann rånarna med lastbilen som senare hittades övergiven i Fjärås.
Genom denna grind försvann rånarna med lastbilen som senare hittades övergiven i Fjärås.Foto: Jan Pettersson/BT-arkiv

Polisen spanade på mannen och han greps under helgen då han åkte omkring i en bil.

– Vi har gjort beslag på en del av bytet från rånet. Det är ett antal stulna mobiltelefoner men jag vill inte gå in på hur stort beslaget är, säger chefsåklagare Urban Svenkvist.

Annons

Kuppen, då en ensam väktare hotades med pistol och bakbands, var välplanerad. Minst ett par-tre maskerade rånaren slog till mot företaget i tisdags kväll förra veckan.

De lastade åtta-nio pallar med iphones på en stulen lastbil med DHL-märkning som dagen därpå hittades tom och övergiven i Fjärås.

Polisen har även sökt en silverfärgad Audi som kopplas till rånet. Lastbilen hade stulits i Göteborg och man tror att även Audin kom därifrån.

– För närvarande är det bara en person som är frihetsberövad, säger Urban Svenkvist.

26-åringen misstänks bland annat för grovt rån och kommer troligen att begäras häktad.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons