Annons
Det var en mamma i Borås som tog hem lördagens lottovinst på 2 319 042 kronor.
Borås • Publicerad 11 januari 2010
Foto: Marco Garcia

– Nu blir det resor med barnen. Jag jobbar inom restaurangbranschen och blir absolut inte rik på det, säger mamman i en intervju med Svenska Spel.

Mamma, som vill vara anonym, är en trogen lottospelare, skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande. När Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel igår fick tag på kvinnan för att gratulera var hon mycket glad:

Annons

– Det känns helt overkligt att vinna 2,3 miljoner på Lotto, men också en helt fantastisk känsla.

Lottoraden som var inlämnad på Spelmagasinet på Sjöbo Torg var 1, 3, 8, 10, 15, 17, 21 och kostade 18 kronor.

Just den raden bygger på barnens födelsedatum, uppger kvinnan som brukar spela tre rader varje omgång i fem veckor åt gången.

Hon har hunnit fundera en del på vad hon ska göra med pengarna. Nu ser hon fram emot att slippa snåla när familjen ska ut och resa.

– Nu behöver jag aldrig mer säga "men det är ju bra väder där också", bara för att det är billigare att åka någon annanstans än dit man egentligen vill. Härligt.

Pierre Jonsson har i uppdrag att ringa och gratulera vinnare.

– Mamman var lite skärrad och samtidigt så enormt glad, för när jag väl ringde så blev det ytterligare bekräftat att det verkligen var sant. Hon har knappt vågar tro på det.

Hanna Grahn Strömbom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons