Annons

Mamma anmäler död på Tårpilen

Mamman till den man som dog på Tårpilsgatan kommer också att anmäla boendet.
Borås • Publicerad 23 april 2008

– De är vållande till hans död. Det får aldrig mer hända något liknande.

En månad har nu gått sedan hon fick beskedet om sonens död. Kvällen innan hade sonen, som så ofta annars, hälsat på hos sin mamma. Han hade framtidsplaner, väntade på att gå och se en thaiboxningsgala och på att få lämna Tårpilsgatan för att få en så kallad övergångslägenhet.

Annons

Mamman anser att boendet fungerade mycket bättre då det drevs av Stadsmissionen.

– Då hade de regler där. Var min son hos mig och tittade på en film så fick jag ringa till boendet om han skulle få komma in efter nio på kvällen.

Hon berättar att sonen förlorade sin pension eftersom personalen glömde att förnya ansökan.

– De har inte koll på något, anser mamman. Numera kan de komma och gå som de vill där. Och dricka och droga.

Både hon och sonen var missnöjda med hur boendet förändrades efter att Aleris tog över.

– Jag ville anmäla, men det ville inte han att jag skulle göra. Han var rädd för att inte få flytta till någon övergångslägenhet då.

Mamman tror absolut inte att sonen begick självmord.

– Nej, det skulle han aldrig göra. Han var mycket upprörd när en kamrat till honom hade tagit sitt liv. Han tyckte att det var så fegt.

Efter gårdagens möte mellan Aleris och kommunens sociala blocket är det klart att också kommunen ska göra en egen utredning av Tårpilsgatan.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons