Annons

M-politiker åter hos kronofogden

Än en gång har politikern Alexis Mouschopanis (M) registrerats för skulder hos kronofogden.
Borås • Publicerad 8 april 2014
Foto: Erika Arnadottir

Den här gången gäller det vägtrafikskatten.

– Det innebär ingenting för mina politiska uppdrag.

Annons

Mouschopanis är en av de ledande politikerna inom Moderaterna i Borås. BT skrev i december i fjol om hans upprepade skulder hos kronofogden. Nu har partiet satt upp honom som namn nummer nio vid valet till fullmäktige i höst. Det är ett rejält kliv uppåt jämfört med förra valet då han stod som nummer 27 på valsedeln. Han är nu ordförande i tekniska nämnden och fullmäktigeledamot.

Den senaste uppdateringen hos kronofogden visar att Mouschopanis har en skuld på 2 146 kronor för en obetald vägtrafikskatt. Det finns också ett betalningsföreläggande på 2 073 kronor som gäller larmtjänster. Men ännu har inte företaget begärt någon hjälp med indrivning från kronofogden.

Muschopanis förnekar att han har några aktuella skulder.

Vad är det som gör att du ständigt får skulder hos kronofogden?

– Som du säkert förstår har vi alla ett privatliv med oförutsedda händelser som gör att man kan hamna i oförutsedda situationer.

Vad innebär det för dina politiska uppdrag att du upprepade gånger drar på dig skulder?

– Det innebär ingenting, det är två skilda saker. Det ena är mitt privatliv, det andra är att jag sköter mina politiska uppdrag så bra som jag bara kan.

Läs mer i tisdagens BT eller i eBT.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons