Annons

Lurade nätkunder på 10 000-tals kronor – dömdes till ett års fängelse

En 33-årig man har dömts till ett års fängelse för grova nätbedrägerier.
Borås • Publicerad 20 maj 2008

Två ungdomar från Borås - en 17-årig pojke och en 16-årig flicvka – som lånade ut sina bankkonton till mannen dömdes till 40 timmars samhällstjänst.

33-åringen lade ut annonser på nätet där han sålde bland annat datorer och Playstation-apparater. Men ofta stod köparna flera tusenlappar fattiga och utan de beställda varorna. Mannen ska därför betala tillbaka cirka 100 000 kronor till ett 30-tal lurade köpare. Dessutom ska han tillsammans med de båda ungdomarna betala ytterligare 30 000 till ytterligare tio lurade köpare.

Mannen säger sig bara delvis komma ihåg händelserna och skyller på alkoholmissbruk. Ungdomarna kom han i kontakt med när han hjälpte dem att fixa deras datorer. Borås tingsrätt anser att de inte varit ovetande om hans nätbedrägerier, men slår fast att de inte har varit aktivt delaktiga. Därför nöjde sig rätten med att fälla dem för medhjälp til bedrägeri.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons