Annons

Lunchtestet: Asiatisk mat till billigt pris

Ju mer man tittar, desto fler thairestauranger och sushibarer upptäcker man i den svenska stadsbilden nuförtiden. Och Borås verkar definitivt inte vara ett undantag.
Borås • Publicerad 28 mars 2014
Foto: 

På Torggatan i skuggan av Rådhuset, i en lokal där det för länge sedan låg en fiskaffär, huserar numera matstället KB restaurang & takeaway. Trots den generöst tilltagna skyltningen á la asiatiskt snabbmatshak (läs: bilder på maträtterna) och en liten reklamskylt ute på gatan känns restaurangen fortfarande lite anonym och är lätt att missa för centrumflanören. Lokalen är dock betydligt rymligare än vad den ger intryck av utifrån.

På lunchmenyn eller snarare -buffén finns det åtta rätter, både thailändska och kinesiska, allt ackompanjerat av ett fräscht salladsbord som inte är särdeles snålt tilltaget.

Annons

Lunchpatrullen försökte tappert äta sig igenom det mesta på buffén, vilket nästan lyckades. Kycklingen med röd curry var välbalanserad och mild, medan kycklingrätten med grönsaker var något anonym. En kycklingrätt med sötsur sås – ja det var mycket kyckling på buffén den här dagen – gjorde inget större intryck, mer än att den sötsura såsen var mer sur än söt. Jordnötssåsen var å andra sidan väldigt genuin och god.

Biffen med grönsaker var vällagad men kryddningen var så diskret att den var nästan omärklig. En angenäm överraskning var däremot det kycklingspett med gul curry (?) som serverades separat vid bordet som en liten sidorätt och som var mycket välsmakande.

Om man ska försöka sig på ett sammanfattande omdöme kring denna restaurangs lunchutbud så vore det att KB är ett lättillgängligt och billigt asiatiskt snabblunchställe, där maten är anpassad efter matgäster som är känsliga för starkt kryddad mat.

Lunchpatrullen

KB restaurang & takeaway

Torggatan 29

Dagens lunch 11–14.30

Lunchollen

Bordsservering: Nej

Ta med maten: Ja

Salladsbuffé: Ja

Dricka ingår: Ja

Kaffe ingår: Ja

Kaka till kaffet: Nej

Pris: 65 kronor

Miljö: Trångt, mysigt, klassisk kinakrogsmiljö av billigare snitt.

Betyg: 6 av 10.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons