Annons

Loket barnens favorit på Åhaga

Julklappar, julmat och adventspynt finns till försäljning på Åhaga. Men för barnen kommer nog själva marknaden i andra hand.
Borås • Publicerad 23 november 2014
Om man är tre år och älskar tåg, som Liam Stern, är det roligt att få komma in i det alldeles riktiga ångloket inne på Åhaga. Pappa Daniel följde med.
Om man är tre år och älskar tåg, som Liam Stern, är det roligt att få komma in i det alldeles riktiga ångloket inne på Åhaga. Pappa Daniel följde med.Foto: Lisa Brunzell

Liam Stern, 3 år, hittade ett favoritställe så snart han kom innanför dörren: det gamla BAJ-loket. Det står alltid utställt på Åhaga, men just den här helgen får barnen komma in i det.

– Liam älskar tåg, allt från Brio-järnvägen till filmer med tåg på youtube. Så det här var perfekt, säger pappa Daniel Stern.

Annons

I en annan del av Åhaga kunde barnen snickra en lastbil eller en adventsljusstake, eller bygga en bil i mecano, allt med hjälp av elever från Viskastrandsgymnasiet. Dessutom kunde man testa fiskdammen eller få håret flätat. Tomten som tog emot barnens önskelistor var också populär.

För de vuxna finns 75 marknadsstånd på plats. I ett av dem säljer Mattias Hjalmarsson från Aneby en udda produkt: björksavsglögg.

– Vi tappar björkarna på sav tidigt på året, och det är bara under knappt två veckor man kan göra det, så det är en intensiv tid. Och så är det intensivt nu, med alla julmarknader, berättar han.

Från scen bjuds på underhållning: bland annat dans från Studio Danza och Bäckäng och lucia från kulturskolan.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons