LIVE: Nu presenteras nomineringarna till Guldspaden

Borås Artikeln publicerades

I dag presenteras de nominerade till det tunga journalistpriset Guldspaden. Sändningen hålls i BT-huset och vi sänder direkt.

Bland de nominerade finns BT:s reportrar Anne Bengtsson och Jonas Ekelund för artikelserien om flyttfirman Kvalitetsflytt.

Den årliga Guldspadegalan, som i år hålls i Borås, står för dörren och under torsdagen presenteras de nominerade.

BT:s reportrar Anne Bengtsson och Jonas Ekelund har nominerats för artikelserien om flyttfirman som publicerades sent i höstas. Det är ett av tre nominerade jobb i kategorin Mindre dagstidning.

Guldspadarna delas ut på en gala i samband med årets Gräv-konferens i Borås 20-21 mars. Totalt rör det sig om åtta kategorier:

– Storstadstidning

– Mindre dagstidning

– Etermedia riks nyheter

– Etermedia riks dokumentär

– Etermedia lokal

– Magasin

– Bok

– Studentspaden (ny)

Priserna, som premierar grävande journalistik, delas ut av föreningen Grävande journalister.

Sändningen leds av BT:s kulturchef Lena Kvist, som också är ordförande för Publicistklubben Västra. Bertholof Brännström, sammankallande i juryn, presenterar de nominerade. Även Hanna Grahn, BT:s agendachef, medverkar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.