Annons

Legnemark tar plats i VU

Ida Legnemark från Borås är enda nya namnet i Vänsterpartiets verkställande utskott. Det blev klart under lördagen när V:s partistyrelse valde ett nytt VU.
Borås • Publicerad 8 februari 2014

– Jag är mycket nöjd med det nya verkställande utskottet. Vi har ett viktigt år framför oss, med val till både EU-parlamentet och riksdagen. Vår linje, där vi vill få bort det privata vinstintresset, ligger fast. Med den här uppställningen är vi väl rustade att förverkliga vår politik och få bort den borgerliga regeringen, säger Jonas Sjöstedt.

Ida Legnemark är gruppledare för Vänsterpartiet i Borås.

Annons

– Det känns väldigt kul att ha fått förtroendet att ingå i partiets yttersta ledning. Eftersom jag jobbar med utbildningsfrågor är jag väl insatt i de problem som finns med riskkapitalister i sektorn. Jag ser fram emot att vinna valet och få ordning på skolan, säger Ida Legnemark.

Det nya verkställande utskottet består av följande personer:

Jonas Sjöstedt (partiordförande), Umeå

Ulla Andersson (vice ordförande), Gävle

Aron Etzler (partisekreterare), Stockholm

Rossana Dinamarca, Trollhättan

Ida Legnemark, Borås

Hans Linde, Göteborg

Mia Sydow-Mölleby, Hallsberg

Magnus Persson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons