Annons

Läraren: "Balen är för dyr och amerikaniserad"

För amerikanskt. För dyrt. För mycket.
Borås • Publicerad 28 april 2008

Balen innebär blandade reaktioner.

Anna Grahn, lärare på Vistastrandsgymnasiets medieprogram tycker att balen blivit alltför upphaussad.

Annons

– Det har blivit väldigt amerikaniserat. Man ska ha klart med en partner tidigt, man ska ha en otrolig festblåsa och det ska vara glamouröst. Det skapas väldigt stora förväntningar, säger hon.

Potatiskastning

Grahn har träffat flera elever som varit besvikna när balkvällen summerats.

– Några tjejer var jätteledsna för några år sedan. Då hade pojkarna varit fulla redan vid 22.00 och börjat kasta potatisar inne på Grand. Det är inte så kul. Men nu har vi vett- och etikettkurser för alla treor för att förhindra sådant, säger hon och fortsätter:

– Kanske är det så att elever i allmänhet, och elever på yrkesprogrammen som inte har intresset, inte riktigt vet hur de ska bete sig i festliga sammanhang som bal, bröllop och liknande.

Ekonomiskt tycker hon också att det gått för långt.

– Man har inte roligare för 10 000 än för 3 000. Man riskerar bara att bli mer besviken. Dessutom gör det inget om man går själv på balen heller, säger Grahn och påminner om vad balen egentligen handlar om.

– En trevlig sista kväll med gänget.

Annsofie Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons