Annons

Lantbrukare dömd för djurplågeri

En 72-årig lantbrukare från Boråstrakten har dömts till 120 dagsböter för djurplågeri.
Borås • Publicerad 15 april 2009

En av lantbrukarens kor hade drabbats av livmoderframfall, konstaterade en djurskyddsinspektör i mars 2007 och lantbrukaren uppgav att kon hade haft problem med detta till och från i nästan ett år.

När inspektören kom tillbaka en vecka senare såg kon likadan ut och inspektören uppmanade ägaren att skicka den på slakt. Det gjordes också lite senare.

Annons

Vid en ny inspektion ett halvår senare upptäcktes en sex månaders kalv som hade ett deformerat ben som den inte kunde stödja på. En månad senare uppgav lantbrukaren att kalven hade slaktats, men när en ny inspektion genomfördes i mars 2008 upptäcktes det att kalven fortfarande levde.

Härefter förbjöd länsstyrelsen lantbrukaren att ha kor och han fråntogs alla sina djur. Nu har Borås tingsrätt alltså dömt honom för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons