Annons

Långväga gäster lockas av lugnt lantliv i Varnum

Tupparna gal. Höna med kycklingar spralar i rabatten.
Borås • Publicerad 19 juli 2008

Katten inbjuder till kel. Lille René kikar ur stugan inför dagens äventyr. Guten Morgen!

Familjen Schumacher-Lech, mamma Nicole, mormor Birgit och barnen René och Melina har hittat till stugan i Lättorp i Varnum via internet. Nu njuter de av svensk Bullerbysommar.

Annons

– Jag ville visa min dotter och hennes barn hur fint det är här kring Borås, säger Birgit Schumacher. Hon är van Sverigebesökare. 17:e eller 18:e besöket är detta. Till Boråstrakten återkommer hon gärna, har också passerat förbi här många gånger på resa till andra delar av landet.

Närheten till Borås

Naturen och friheten lockar. Och närheten till Borås.

– Där finns ju djurparken och mycket annat att titta på. Och bra inköpsmöjligheter. Till djurparken ska det bära iväg när BT besöker.

Överraskningar?

– Jovisst. Att vägen till borgen i Hökerum kallas väg hör väl dit. Och att en promenadväg kan gå rakt igenom en hästhage, mitt bland djuren, säger Nicole. Hon hoppas komma igen, då även med maken. När han har tillräckligt lång semester.

Värdfamiljen Johansson har dotter och barnbarn från Tyskland på besök. Så här erbjuds även lekkamrater.

Familjen Schumacher-Lech kommer från Soest nära Dortmund. 100 mil resa gör att man gärna vill stanna länge vid målet. 14 dagar blir det nu, Men de ser gärna att det vore längre.

Men varför inte Frankrike eller Italien? Om inte annat för vädret. Dagens skur annonserar just sin ankomst...

– Svenskarna är så vänliga och artiga. I Frankrike bli vi inte bemötta på alls samma sätt, säger Nicole.

Så får katten en klapp på magen igen. Snart avfärd till Djurparken.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons