Annons

Kylslaget för brevbärarna

En yrkesgrupp som har det kallt är brevbärarna. Anna Olsson bär ut post i centrala Borås.
Borås • Publicerad 8 januari 2010
-Det gäller att klä sig varmt i kylan, med dubbla tröjor och sockar, säger brevbäraren Anna Olsson.
-Det gäller att klä sig varmt i kylan, med dubbla tröjor och sockar, säger brevbäraren Anna Olsson.Foto: PeGe Johansson

– Jag har två par sockar, t-shirt och varmtröja samt fleecejacka kraftiga skor och ett par varma handskar och en vintermössa. Men trots att jag klär mig varmt blir det kallt, ett brevbärapass börjar 06.45, efter sortering ger vi oss ut i kylan. Ett utdelningen brukar ta 3-3,5 timmar.

Anna Olsson klagar inte, hon menar att många av hennes arbetskamrater kan ha det värre, till exempel de som kör brevbärarmoped i kylan, säger hon.

Annons

– Finns det något man kunde önska är bättre snöröjning, det är kämpigt att cykla i snömodden som man inte hunnit forsla bort. Speciellt problematiskt är då det kommit nysnö på natten och att snöröjningen hunnit med alla gator innan vi ska ut med posten, säger hon.

– Det är ju vacker läsning för alla vinterentusiaster att läsa SMHI rapporten om fortsatt kallt och mer snö, för de närmaste veckorna. Vi brevbärare får ta nya tag och kämpa oss igenom kylan och snön, säger Anna Olsson.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons