Annons

Kvinnodagen firades med fika och sång

Röda fanor, fika, filmer och föredrag. Kvinnodagsfirandet kan ta sig många uttryck. BT gjorde några nedslag på firanden i Borås under gårdagen.
Borås • Publicerad 8 mars 2014
Foto: Anne Engström
Foto: Anne Engström

Vänstern firade kvinnodagen på Stora torget i Borås. Lina Sandberg sjunger och spelar för de församlade.

Talare var Ida Legnemark Vänsterpartiet som uppmärksammade kvinnors rätt till sin kropp och Ung Vänsters Kristin Olofsson som talade om att vi ser en rörelse i Sverige som inte längre accepterar att unga kvinnor ska vara rädda att gå ut.

Annons

Ung Vänster arbetar för lika löner, en samtyckeslag så att våldtäktsmän kan dömas och feministiskt självförsvar i skolan.

Vid Södra torget firade Rödgrön kvinnodagen på Hemgården. Gabriel Bake från Svenska FN-förbundets styrelse talade om FN med fokus på kvinnor.

Han samtalar med Erika Storme Martinger (S) och Anita Persson (V) som hållit i de rödgröna partiernas (Socialdemokraterna, Vänstern, Miljöpartiet, Vägvalet) gemensamma arrangemang på Internationella kvinnodagen.

Flera personer har tagit med sig hembakat och den som fikar betalar valfritt pris, vilket enligt Erika Storme Martinger ger mer pengar som Kvinnojouren i Borås och Rädda barnen i Borås får dela på.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons