Annons

Kvinna åtalas för bordellverksamhet

En kvinna från Sjuhärad åtalas nu för koppleri. Hon drev salonger som erbjöd massage, men enligt åtalet sålde hennes anställda sex.
Borås • Publicerad 19 september 2014
Foto: Polisutredningen

Kvinnan, som försvann utomlands en tid och häktades då hon återvände till Sverige, har hela tiden nekat.

– De som jobbade hos mig har aldrig sålt sex, upprepar hon gång på gång i polisförhör.

Annons

Men polisen säkrade sperma på handdukar och madrasser i de två salongerna som kvinnan i 50-årsåldern hade i Sjuhärad och i Jönköping. Dessutom skickade kunder sms om att de ville ha sex och fick svar som kunde tolkas som att företaget erbjöd vad de önskade.

Män som besökte salongerna för att få vanlig massage har i förhör berättat att de erbjöds sex om de betalade extra. En av dem var en kontrollant från Skatteverket som skulle kolla kassaregistret.

Kvinnan har "främjat eller på ett otillbörligt sätt ekonomiskt utnyttjat att personal på salongerna haft tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning", skriver åklagaren Carl-Gunnar Fridolfsson i åtalet som på fredagen lämnades till Jönköpings tingsrätt.

Koppleri innebär att man främjar eller tar emot pengar som kommer från köp av sexuella tjänster. Straffet är fängelse i upp till fyra år, eller fängelse från fyra till åtta år om brottet anses grovt.

BT har tidigare berättat om kvinnan som drev två salonger, i Sjuhärad och Jönköping. Polisen misstänkte att anställda hos henne sålde sex.

På firmans hemsida presenterades ägaren och annan personal med bilder och där erbjöds olika former av massage. Men det fanns inget som tydde på att man erbjöd sex, även om kvinnorna verkade lite lättklädda.

I slutet av mars gjordes tillslag i Jönköping och Sjuhärad. Då anhölls kvinnan.

Men hon förnekade brott och åklagaren fick i Jönköpings tingsrätt inte gehör för sitt krav på att hon skulle häktas. Han överklagade till hovrätten som beslutade om häktning, fast då hade kvinnan redan försvunnit.

Hon for utomlands och häktades i sin frånvaro. Men för en tid sedan återvände hon till Sverige och greps i sitt hem.

Ett par yngre kvinnor som arbetade på salongerna har hörts under polisutredningen, men inte som misstänkta för brott utan som vittnen till koppleri.

Annons

Två män som var kunder kommer till veckan att åtalas för köp av sexuell tjänst. En av dem är en 47-årig boråsare och den andre är från Jönköping.

Båda nekar, trots att DNA kunde säkras i sperma som fanns på handdukar.

– Jag har aldrig varit med om sex där. Den enda förklaring jag har är att sperma läckte då jag fick annan massage och blev upphetsad, sa jönköpingsbon i förhör.

Sjuhäradskvinnan, som utpekats som bordellmamma, nekar alltså.

Men vad menar kunder som i sms frågar om det är ok med deep throat eller om man kan få leka med båda? frågade polisen under förhören.

– Vissa tycker om att skämta, var ett av svaren.

Hon berättat att många kunder frågade om sex.

– Det var så ofta att jag ibland tänkte lägga ner. Men jag fortsatte för att jag och mina anställda behövde jobb.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons