Annons

Krossat glas – för en kvarts miljon kronor

Nya förbifart Sjöbo har bara hunnit öppna, men underhållskostnaderna skjuter redan i höjden.
Borås • Publicerad 22 september 2014
Foto: Petter Trens

På kort tid har tio bullerskydd av glas för en kvarts miljon krossats.

– Varje ruta går på omkring 25 000 kronor, bara i materialkostnad, säger byggledaren Olof Ekstrand.

Annons

Utmed den nybyggda förbifart Sjöbo har det satts upp bullerskydd av glas. Sedan glasbarriärerna sattes upp har tio stycken slagits sönder till en sammanlagd materialkostnad på omkring 250 000 kronor.

– Vi hade två i reserv och de gick ju åt direkt. Eftersom det är olika storlek på rutorna så kan man inte ha för många i lager, säger Olof Ekstrand, byggledare för förbifarten.

Resterande åtta rutor som är trasiga ska bytas så snart som möjligt. Samtliga bullerskydd utmed vägen är tillverkade i härdat laminerat glas.

– Det är minst sex–sju veckors leveranstid på glasen. Det här är ju en helt onödig kostnad och ingen kostnad man vill ta, men vi är ju tvungna att byta de trasiga rutorna, säger Olof Ekstrand.

Det finns ingen annan förklaring än att bullerskydden har vandaliserats av någon, menar han.

– Om man tittar närmare på de krossade rutorna så ser man var de är knackade. Om det hade berott på spänningar till följd av arbete utmed vägen så hade det synts sprickor i kanterna, men det gör det inte, säger Olof Ekstrand.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller i eBT.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons