Annons

Kritiken tog skruv - fler bussar på linje 100

I augusti ska det vara slut med trångboddheten på linje 100 mellan Borås och Göteborg.
Borås • Publicerad 29 februari 2008

Västtrafik nu har fattat det officiella beslutet om att lägga till ytterligare sex turer per dag vilket innebär cirka en buss i kvarten från Borås respektive Göteborg mellan klockan sju och åtta på morgonen.

Dessa avgångar ökar turtätheten främst under pendlingstiderna på morgon och eftermiddag.

Annons

Kapaciteten har inte räckt till på linjen som är en av de mest lönsamma för Västtrafik. Alltfler har valt bussen före tåget och bilen.

Men priset har varit överfulla bussar med ståplatser då och då till resenärers ilska.

Klagomålen under åren har varit många och bland annat har busslinjen diskuterats i regionfullmäktige en av delägarnas i Västtrafik.

Andreas Almquist, affärsområdeschef i Sjuhärad hoppas nu att resenärernas behov av fler avgångar under de intensiva morgon- och eftermiddagstimmarna, ska uppfyllas.

Turerna har anpassats utefter resenärernas önskemål enligt Västtrafik. Alla nya turer från Borås startar från sjukhuset och går via Södra torget och Borås resecentrum mot Göteborg. Det handlar om fyra nya turer mot Göteborg på morgonen och två på eftermiddagen. Från Göteborg mot Borås går två nya turer på morgonen, två på eftermiddagen och två på kvällen.

Med utökningen uppfylls också ett annat gammalt önskemål en ny kvällstur från Göteborg mellan de befintliga turerna 19:30 och 21:35. Därför startar en ny klockan 20:35 från Nils Ericsson-terminalen. Detta innebär att det i augusti finns över 30 turer i vardera riktningen att välja på under vardagar, förutom de befintliga ca 15 tågturerna mellan städerna.

Anders Wasén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons