Annons

Kristdemokrater vill ha vårdplatsgaranti

Det räcker inte med kömiljard och akutgaranti.
Borås • Publicerad 15 september 2010
Den som behöver måste garanteras en plats på sjukhus, menar Kristdemokraterna i Västra Götalandsregionen.
Den som behöver måste garanteras en plats på sjukhus, menar Kristdemokraterna i Västra Götalandsregionen.Foto: Lokalred-Hannele Parviainen

Den som är sjuk och behöver vårdas på sjukhus måste garanteras plats, anser Kristdemokraterna i Västra Götalandsregionen.

– Antalet vårdplatser på sjukhusen har sjunkit de senaste åren från en nivå som var någorlunda okej till ett bottenläge där det är ständiga överbeläggningar, säger Kd:s regionråd Monica Selin, som tillsammans med partikollegan Benny Strandberg igår besökte Borås och Mölndal för att tala för förslaget.

Annons

Hon pekar bland annat på snittsiffran 113 procents beläggning under en sommarmånad inom NU-sjukvården (Trollhättan/Uddevalla) och framhåller att värden över 90 procent inte är hållbara i längden.

– En platsgaranti handlar naturligtvis inte om själva sängplatsen, utan om det som utgör vårdplatsen, läkare, sjuksköterskor och utrustning. Och vi vill inte föreskriva exakt hur dessa förstärkningar ska se ut, däremot vill vi att det ska utredas ordentligt, slår hon fast.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons