Annons
Allt var klart, köpet hade gått igenom och Henrik Johansson hade papper på att han ägde namnet Däckgruvan. Då försvann den tidigare ägaren plötsligt spårlöst och lämnade skulder och besvikna människor efter sig.
– Jag hade tur och klarade mig, säger Henrik.
Borås • Publicerad 16 november 2014
Inom kort drar säsongen hos Henrik Johansson på Däckgruvan igång på allvar. ?Det har redan börjat bli mycket att göra?, säger han. I förgrunden Henriks hund Roxen som ibland får vara med på jobbet.
Inom kort drar säsongen hos Henrik Johansson på Däckgruvan igång på allvar. ?Det har redan börjat bli mycket att göra?, säger han. I förgrunden Henriks hund Roxen som ibland får vara med på jobbet.Foto: Anders Robertsson

I somras tog Henrik Johansson över Däckgruvans däckverksamhet. Sedan dess har han lagt mer massor av jobb och investerat i nya maskiner för att få ordning på verkstaden.

– Tillsammans med några kompisar la jag hela sommarn på att göra i ordning och bygga om verkstaden, har byggt en ordentlig kundmottagning och håller på att bygga upp kundrelationer. Jag vill verkligen att kunderna ska trivas och känna sig välkomna här, säger han.

Annons

Från det att Henrik Johansson tog över verksamhetens däckdel och fram till dess att alla papper på att han faktiskt ägde namnet Däckgruvan hade gått igenom var han helt ovetande om den förre ägarens affärer.

– Han var hur trevlig som helst och allt verkade okej, säger Henrik.

Två dagar efter att Henrik Johansson tagit del av Bolagsverkets registrering av företaget försvann den förre ägaren plötsligt och det började dyka upp människor med olika fordringar.

– Jag har försökt hjälpa till så mycket som möjligt. Kunder som haft sina däck här och kunnat visa att det är deras, har naturligtvis fått dem tillbaka, men jag är ju helt fristående från den förra ägaren så det är ju inte så mycket jag kan göra för att hjälpa dem som drabbats, säger Henrik och berättar att det fortfarande ringer människor som den förre ägaren är skyldig pengar.

BT skrev för en knapp månad sedan om en bilkund som blivit lurad av den förre ägaren. I artikeln intervjuas ytterligare en person som känner sig lurad. På grund av ett missförstånd beskrevs den här personen som ägare till Däckgruvan vilket alltså inte stämmer.

Trots att det blev en turbulent start som egen företagare för Henrik Johansson ser han på framtiden med stor tillförsikt. Tron på företaget bygger han på bland annat sin långa erfarenhet i branschen och viljan att vara sin egen.

– Jag ville utvecklas och testa på att vara min egen och letade länge efter en redan etablerad verksamhet för att slippa starta från noll, säger han.

Henrik har tidigare arbetat som mekaniker på bland annat Hedin Bil och Auto 7H och är utbildad bilmekaniker. Han avancerade till specialtekniker på Citroen och Peugeot och fick ta problembilar som de andra mekanikerna gick bet på. Han har också jobbat som kundmottagare på Hedins bil i Göteborg.

Nu rullar verksamheten på och kunderna strömmar till. När nu vintern och halkan är i annalkande står Henrik inför sin första stora rusch som nybliven egen företagare och ägare av Däckgruvan.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons