Annons

Knallerian ekar tom – stänger stora delar av övervåningen

Knallerian blir allt mer tom.
Borås • Publicerad 11 juli 2014
Foto: Karin Samuelsson

Nu stänger fastighetsägaren stora delar av övervåningen och samlar butikerna på nedre plan.

Ett stort antal butikslokaler står tomma i Knallerian sedan lång tid tillbaka. Framför allt gäller det den övre våningen, och särskilt delarna närmast entrén.

Annons

Därför har nu fastighetsägaren Diligentia beslutat flytta några av butikerna till tomma lokaler på nedre plan.

– Vi vill friställa övre våningen för att se om vi kan få in en hyresgäst som kan ta hela våningen. Vi har haft många mindre butiker och ser att det inte har fungerat, säger Peter Landqvist, centrumchef för Göteborgsregionen hos Diligentia.

Tanken är att kunna frigöra en samlad butiksyta om minst 2?500 kvadratmeter för en enda hyresgäst. Men vilken hyresgäst det skulle kunna röra sig om är inte klart.

– Det är svårt att förbereda för en större aktör om vi samtidigt har småbutiker utspridda i lokalerna. Vi måste välja väg helt enkelt, och vi tror att en större aktör skulle vara ett bättre framgångskoncept. Vi är i ett tidigt stadium, säger Bengt Forsberg, marknadschef på Diligentia.

Bland den handfull butiker som finns kvar på Knallerians övre plan är det extra tomt när solen och värmen lockar utanför. I butiken Glitter jobbar Isabela Putnik, som säger att ombyggnaden är efterlängtad.

– Det är bra att det görs något, det behövs, säger hon.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller i eBT.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons