Annons

Klart: Jättesatsning på äldre

I mars nästa år är tanken att den nya kommungemensamma träffpunkten för äldre och funktionshindrade i Borås ska öppna.
Borås • Publicerad 18 juni 2014
Foto: Skiss Axelssons bygg

I dag fattade fullmäktige beslut om att genomföra satsningen.

– Detta är en glädjens dag för alla föreningar i Borås som nu får nya lokaler i Simonsland, sade Morgan Hjalmarsson (FP), kommunalråd inför att fullmäktigeledamöterna i går sade ja till att satsa på en stor gemensam träffpunkt för äldre och funktionshindrade.

Annons

Träffpunkten ska ligga på Viskastrandsgatan på Simonsland och BT kan i dag visa skisser av hur lokalerna kan komma se ut efter renovering och omgörning.

I fastigheten som är 3000 kvadratmeter stor ska det bland annat finnas kontor för 25 organisationer, kontorslandskap, kafe/restaurang, mötesrum, visningslokal med mera.

– Detta är ett ärende som jag har följt under åtta år och en fråga som levde redan innan dess. Det ska bli väldigt roligt när huset är färdigt. Jag ser väldigt ljust på detta, sade Lena Palmén (S), kommunalråd.

Den nya träffpunkten ska ersätta Sparrehus och Spinnaren där många föreningar i dag har sina kontor. I träffpunkten ska även kommunal verksamhet som exempelvis anhörigstöd, demensteam och handikappkonsulenter inrymmas.

– Man har nu hittat en lokal som många känner sig nöjda med och där det finns förutsättningar för verksamheten att blomma ut, sade Annette Carlson (M), kommunalråd.

Kommunfullmäktige har sagt ja till träffpunkten, men beslut om anslag till verksamheten inklusive startkostnader fattas slutligt i budget 2015 som klubbas i november.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Skisser: Axelssons bygg.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons