Annons

Klart: En av Borås största satsningar

I dag klubbades en av de största investeringarna Borås stad har gjort igenom.
Borås • Publicerad 14 augusti 2014
Foto: 
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD

Nu kan utbyggnaden av stadsnätet börja.

BT berättade om Borås elnät AB:s storsatsning i våras och i dag fattades det slutliga beslutet för att genomföra det arbete som ska ge boråsarna tillgång till bredband genom ett stadsnät. Kommunalrådet tillika kommunstyrelsens ordförande, Ulf Olsson (S), kallade beslutet historiskt.

Annons

– Det är vår övertygelse att det här är en viktig investering. Det är ingen tvekan om att vårt kommunala bolag ska göra det här, det är viktig infrastruktur och den ska vi gemensamt äga, sade han under dagens debatt i kommunfullmäktige.

Ledamöterna i kommunfullmäktige är eniga i den här frågan. Kommunalrådet Morgan Hjalmarsson (FP) var den enda som visade en tveksam hållning.

– Varför ska Borås stad riskera 400 miljoner kronor när vi kan låta privata investerare ta den risken? Det är tveksamt, men kommunen står för infrastruktur som vägar och vattenledningar och bör då också står för infrastruktur av det här slaget. Folkpartiet ställer sig bakom beslutet, sade Hjalmarsson.

Borås elnät AB:s utbyggnad av stadsnätet beräknas kosta 405 miljoner kronor under åren 2015-2020.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons