Annons

Kastade dartpilar mot kvinnas ansikte

En 52-årig man i Borås döms för ofredande att betala 4500 kronor i dagsböter.
Borås • Publicerad 27 mars 2014

I januari förra året kastade han dartpilar mot en kvinna i sitt kök, på ett par meters avstånd. Pilarna träffade 50 centimeter från kvinnans ansikte.

Kvinnan säger i förhör att hon kände sig hotad och att mannen kastade pilarna för att träffa henne, något som mannen nekar till. Han ville bara markera mot kvinnan under deras bråk.

Annons

Tingsrätten bedömer att mannen borde ha träffat kvinnan med pilarna om han hade avsikt att göra det, på det korta avståndet. Mannen döms därför för ofredande och inte för misshandel.

Mannen har även slagit kvinnan med skaftet på en slägga. 52-åringen hade gett sig på kvinnans cykel och hon gick emellan. Det går inte att bevisa att det verkligen var medvetet att träffa kvinnan med släggskaftet, anser tingsrätten och han frias därför för den åtalspunkten. Han frias även för att ha stått utanför kvinnans fönster och spelat hög musik, ropat på henne och kastat vätska mot hennes fönster. Beteendet är inte hänsynslöst i lagens mening, menar tingsrätten.

Johanna Kämpe
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons