Annons

Kärt återseende av förrymd katt

I samband med att Sandra Aho skulle till vårdscentralen med sin son, försvann en av deras kattungar spårlöst.
Borås • Publicerad 5 juni 2014
Foto: Lennart Magnusson
Foto: Lennart Magnusson
Kevin Aho Almkvist tog mycket försiktigt emot den åtta veckor gamla kattungen från Jenny Nordh Åstrand.Tommy, Nelly, Kevin och Sandra var alla glada över kattens återkomst till familjen.
Kevin Aho Almkvist tog mycket försiktigt emot den åtta veckor gamla kattungen från Jenny Nordh Åstrand.Tommy, Nelly, Kevin och Sandra var alla glada över kattens återkomst till familjen.Foto: Lennart Magnusson
Foto: Lennart Magnusson

Två av Sandra Ahos kattungar smög med i barnvagnen när hon begav sig till vårdcentralen.

När Sandra Aho befann sig vid Högskolan i Borås i tisdags när hon hörde hur det pep.

Annons

– Vi skulle till BVC med vår minsta son. Borta på högskolan hör jag ett jamande, men till slut tänkte jag att det måste vara ett billarm, säger hon.

Kattungen hittade ut, men av en lycklig slump fick Elin Zarén och Josefin Lindholm från Realgymnasiet syn på kattungen på trottoaren.

– Vi tog med den till vår skola och läraren la ut det på Facebook, säger Elin Zarén.

Genom att Sandra Ahos man Tommy Krönström hittade annonsen kunde den namnlösa kattungen återförenas med familjen Aho-Krönström bara ett dygn senare.

Läs hela den lyckliga historien i dagens BT eller i eBT

Den som hittar en katt, är skyldig att anmäla det till polisen enligt lag. I Borås ska man vända sig till hittegodsavdelningen på polisen.

Den som har egen katt, bör vara försiktig med att plocka in hittekatter eftersom de kan vara bärare av bland annat kattsnuva och katthosta.

Det är förbjudet att dumpa katter. Trots det hittas många halvvuxna kattungar på motorvägen, i skogen och inne i stan varje år runt om i Borås.

Källa: Djurhjälpen Sjuhärad

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons