Annons

Kan bli internationellt efterlysta

Tidigare i år drabbades en Boråskvinna av en fräck stöld på City Centrum på Allégatan.
Borås • Publicerad 27 augusti 2014

Nu vill man efterlysa två unga kvinnor internationellt för en rad grova stölder mot äldre.

Under onsdagen begärdes två unga kvinnor häktade i sin frånvaro efter ett tiotal grova äldrestölder genomförda runt om i Sverige. Enligt åklagaren har kvinnorna i 20-årsåldern riktat in sig specifikt på att stjäla äldre personers plånböcker i mataffärer.

Annons

– Den ena kvinnan placerar sig så att offret inte kan hålla koll på väskan som ligger i kundvagnen, sedan passar den andra på att stjäla, säger kammaråklagare Johan Fröjelin.

När de unga kvinnorna genomförde stölden på City Centrum fångades de på bild av butikens övervakningskameror. Men trots bra signalement kan polisen få svårt att få tag i tjuvarna. Därför vill man nu kunna efterlysa kvinnorna internationellt.

– Kvinnorna reser runt och kan befinna sig var som helst. Om de åker fast för ett brott i ett annat land kan en europeisk arresteringsorder möjliggöra ett gripande för de brott som har begåtts i Sverige, säger Johan Fröjelin.

Niclas Liljenby
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons