Annons
Nyheter

IS tar på sig dödligt knivdåd i Paris

Terrorrörelsen IS tar på sig knivdådet som skedde på en gata i Paris under lördagskvällen.
En person höggs till döds och flera skadades.
Frankrike • Publicerad 12 maj 2018 • Uppdaterad 13 maj 2018
Foto: Thibault Camus

Gärningsmannen ska ha ropat "Allahu akbar", enligt åklagare, som hänvisar till vittnesmål. Mannens motiv är inte klarlagda, uppger fransk polis, men en utredning om terrorbrott har inletts.

Mannen var en "IS-soldat", säger en källa till terrorrörelsens propagandaorgan al-Amaq, enligt den amerikanska organisationen Site, som bevakar islamistiska gruppers webbtrafik.

Annons

Attacken ägde rum i närheten av operan i ett område fullt av barer och restauranger. En person höggs ihjäl och fyra skadades, varav två allvarligt. De skadade vårdas på sjukhus. Även gärningsmannen dödades då han sköts av polis.

Ett stort område spärrades av efter dådet, och chockade turister och Parisbor frågade sig vad som hänt.

– Jag satt på uteserveringen till ett kafé, och jag hörde 3–4 skott. Det gick väldigt fort, säger 47-åriga Gloria, och fortsätter:

– Sedan kom bartendern ut och sade åt oss att gå in fort. Efter det gick jag ut för att se vad som hände, och såg en man ligga på marken.

Inrikesminister Gérard Collomb hyllar i en tweet polisens snabba agerande.

Frankrikes president Emmanuel Macron säger att "Frankrike återigen betalar ett blodigt pris". Under de senaste tre åren har över 245 människor dödats i landet i en rad islamistiska terrordåd.

TT
Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons