Annons

Jubel i C efter succésiffror

Glädjescener i Borås när Centerpartiet firade det tidiga vallokalsresultatet.
”Det har känts jättebra i valrörelsen, folk är så positiva”.
Borås • Publicerad 9 september 2018

2,8 procent. Så mycket gick Centern upp från föregående val enligt SVT:s vallokalsundersökning. Totalt landade den nationella siffran på 8,9 procent vilket var föga förvånande för Kerstin Hermansson, gruppledare för Centerpartiet i Borås.

– Jag är inte förvånad. Folk gillar vår trovärdighet och att vi inte håller på och ändrar åsikter i frågor. Men vi är såklart jätteglada och magkänslan har varit att vi skulle göra ett bättre val än föregående år.

Annons

Finns det några andra orsaker bakom den tidiga succén?

– Det bygger på att vi har hållit fast i våra frågor, och att vi har en partiledare som har varit stark i frågor som gäller medmänsklighet och jämlikhet bland annat, säger Kerstin Hermansson.

Kerstin Hermansson, gruppledare för Centerpartiet i Borås. Partiet höll valvaka på restaurang Köket i Borås.
Kerstin Hermansson, gruppledare för Centerpartiet i Borås. Partiet höll valvaka på restaurang Köket i Borås.

953 distrikt var räknade vid 21.30 på söndagskvällen då var Centern uppe i 9,1 procent. Samtidigt i Borås hade 28 distrikt rapporterat in resultaten. Siffran lokalt låg då på 6,7 procent.

– Det har känts jättebra i valrörelsen, folk är så positiva. Men man ska lägga sin röst också och inte bara tycka att vi är bra, stämmer det här nu så är det många många fler röster än föregående val, säger Cecilia Andersson, ledamot i Centerns partistyrelse.

Varför har fler hittat till Centerpartiet den här gången, tror du?

– Jag tror att det är tydligheten. Vi har lyft fram de frågor vi är kända för med företagande och landsbygden, men också att vi har tagit ett stadigt grepp om att det är medmänsklighet som gäller – att vi är för alla människor i Sverige, säger Cecilia Andersson.

Vid kl. 23.45 hade Centern 8,6 procent av rösterna nationellt. Vid samma tid lokalt i kommunvalet i Borås hade Centerpartiet ökat med 1,1 procent från föregående val och nått upp till totalt 6,8 procent av rösterna.

Yousef BoussirSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons