Annons

Jordskalvet kändes i Borås: "Då såg vi hur julgranskulorna gungade"

BT har fått flera rapporter om att jordskalvet kändes i Borås.
Borås • Publicerad 16 december 2008

En av de som kände skalvet är Anette Cadier som jobbar natten på äldrebendet Agamemnon i Borås. Hon och hennes arbetskamrater hade just gjort klart morgonbestyren vid tjugo över sex när det plötsligt började skaka.

– Jag läste tidningen och var ganska inne i den, men så kände jag hur det skakade i stolen. Jag har jobbat där i tio år och ibland känns det om något tungt tåg åker förbi, med detta var ju något annat. Och då såg vi hur kulorna gungade i julgranen.

Annons

– Vi är väl konstiga allihopa tänkte vi, det var riktigt läskigt. Men vi ringde till avdelningen ovanför, och de hade också känt det. Och sedan när jag satte mig i bilen så hörde jag att det hade varit ett jordskalv i Skåne, och då förstod jag, säger Anette Cadier.

René Ecke bor på Sandgärdsgatan i Borås.

– Jag hade försovit mig, och vaknade av att porslinet vibrerade i skåpen.

Han tänkte först att det måste ha varit en lastbil som körde förbi i full fart.

– Men det höll på ganska länge. Jag tänkte för mig själv "det var väl ett jordskalv eller nått" men bara på skämt. Men när jag satte mig i bilen så sa de det på radion, och då blev jag paff.

Daniel Ekström som bor på Göta var vaken och låg och tittade på TV.

– Sängen började gunga! Ashäftigt! Jag ringde en kompis, men han trodde inte på mig, säger han och skrattar.

– Jag har varit med om det förut. När jag pluggade på folkhögskola i Seglora var det ett skalv i Estland som kändes tydligt.

Från flera andra ställen i centrala Borås och även från Fristad kommer rapporter om att skalvet kändes.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons