Annons

John Bauer-gymnasiet läggs ner

Allt färre gymnasieelever väljer John Bauer-gymnasiet i Borås. Därför lägger skolan ner verksamheten efter den här terminen.
Borås • Publicerad 19 februari 2013
Foto: Anders Robertsson

Via sin Facebook-sida meddelar John Bauer-gymnasiet i Borås att skolan upphör efter den här terminen. Bara 17 elever har ansökt om att börja på skolan till hösten i preliminärvalet som just avslutats. Redan i dag är skolan bara fylld till knappt hälften och nu fanns alltså tecken på att efterfrågan skulle minska ytterligare till kommande läsår.

Verksamheten på skolan kommer att bedrivas precis som vanligt vårterminen ut, och eleverna i årskurs 3 kommer att kunna ta studenten precis som planerat. Eleverna som i dag går i årskurs 1 och 2 kommer att få välja en ny skola till nästa läsår.

"Vi från JB-gymnasiet i Borås är ledsna över att behöva rycka upp elever från sina studier mitt under deras gymnasietid. Vi kommer att göra vad vi kan för att hjälpa dem att hamna rätt i den svåra situation som uppstått, så att det här inte på något sätt äventyrar deras framtida möjligheter" skriver skolans rektor Christer Larsson på skolans Facebook-sida.

Erik Terneborn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons