Annons

JO-kritik mot Boråsanstalt

En intagen har anmält kriminalvården i Borås, där han klagat på anstaltens handläggning av besökstillstånd för hans flickvän.
Borås • Publicerad 8 september 2010

Mannen var förflyttad från en annan anstalt, där han fått ta emot besök av flickvännen, trots att hon var målsägande i brottsmålet.

Även på Boråsanstalten fick han tillstånd till obevakade besök. Men en vecka senare upptäckte man att kvinnan var offer i det brott mannen dömts för. Inga åtgärder vidtogs dock förrän mannen fått ta emot flera obevakade besök av kvinnan. Då återkallades besökstillståndet.

Mannen anmälde då saken till JO som i sin bedömning av fallet menar att Boråsanstalten redan innan man tog beslutet att bevilja obevakade besök borde ha undersökt om kvinnan var målsägande i det brott mannen avtjänar straff för. Därefter borde anstalten snabbt utrett om det fanns anledning att återkalla besökstillståndet

Anne-Christin Olsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons