Annons

Jimmie Åkesson till Borås i dag: "Han har bett om att få besöka..."

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är just nu på Sverigeturné.
Borås • Publicerad 25 februari 2014
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

I går besökte han Örebro och i dag kommer han till Borås.

Jimmie Åkesson ska besöka högskolan i Borås och SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut. Båda besöken är av mer allmänt hållen karaktär.

Annons

– Han har bett om att få besöka högskolan och vår rundtur centreras till Textile fashion center, säger Sten Dellby, senior rådgivare på Högskolan, som har satt samman dagens rundvandring.

Besöket startar klockan tio på förmiddagen med att Jimmie Åkesson hälsas välkommen på Textile fashion center av ordföranden för Högskolans styrelse, Roland Andersson.

– Han kommer att få en redovisning av vad högskolan jobbar med för frågor och så kommer han få se delar av Simonsland, säger Roland Andersson.

På den Sverigeturné som Jimmie Åkesson just nu befinner sig ska han besöka 20 olika kommuner. Besöken är enligt Sverigedemokraterna koncentrerade till socialdemokratiskt styrda orter.

Roland Andersson har inte träffat Jimmie Åkesson tidigare.

– Högskolan är en statlig verksamhet och Jimmie Åkesson är riksdagsledamot, och vi ställer upp på alla de besök som görs av riksdagsledamöter på högskolan. Det tillhör artigheten att göra så, säger Roland Andersson.

På eftermiddagen ska Jimmie Åkesson besöka SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut och ska där bland annat se den klimatsmarta villan som i veckan invigdes av bostadsministern Stefan Attefall.

– Han ska få en allmän introduktion av SP och vi ska visa vår kompetens och våra resurser, säger Staffan Ljung, pressansvarig på SP.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons