Annons

JA! Bordsdricka i måttliga mängder

Morgan Hjalmarsson (FP), kommunalråd:
– Ja, med vin eller öl till maten. Vi ska inte bjuda på snaps eller konjak. Utan vi pratar om bordsdricka, i måttliga mängder.
Borås • Publicerad 12 maj 2013
Foto: Jan Pettersson

Ska skattemedel verkligen gå till vin?

– Skattemedel ska bland annat gå till ett gott värdskap när vi har gäster, och då serverar vi middag med möjlighet att erbjuda gästerna ett glas öl eller vin. Och det ska naturligtvis finnas alkoholfritt att dricka. Så är det på de flesta ställen, det är kutym.

Annons

Men ska en stads attraktionskraft finnas i vinet?

– Nej, men om staden lägger omsorg på att servera god mat så tillhör det att också erbjuda vin. Har vi 200 besökare i Borås, som bor på hotell och vi serverar mat – och på bordet har vi vatten och lättöl, då knorras det en del. ”Ska vi verkligen lägga konferenser i Borås hädanefter??

Ser du inga nackdelar alls?

– Nej. Och en del hänvisar till att folk har problem med alkohol och att de blir frestade, men jag tycker att det är ganska vanligt att beställa alkoholfritt. Det är liksom inget konstigt, jag tycker att vi ska avdramatisera det hela.

Krister Persson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons