Annons

Internationell mat på Stora torget: "Verkar uppskatta känguruköttet"

Det är internationellt så det förslår under matmarknaden på Stora torget.
Borås • Publicerad 12 juni 2013
Foto: Jan Pettersson

För andra året i rad får boråsarna smaka och lukta sig fram vid de olika marknadsstånden med lokalproducerade varor från olika länder.

Fransk bistromat, italienska kakor, holländsk korv och ost från England är en del av det ätbara. Men här finns också små kakor från Turkiet, och den mesta försäljningen sker till musik från respektive länder.

Annons

Brandon Cranshaw har kommit från Perth, Australien, och han och hans kompanjoner säljer hamburgare, gjorda av kött från känguru, kamel och krokodil.

– Vi gör en sexmånadersturné i Sverige, berättar han. Svenskarna verkar uppskatta känguruköttet med sin starka och vilda smak. Det har också hög proteinhalt, vilket ni gillar.

Pontus Knast och Maj Bergström säljer ramslök. De har blandat den med smör och brett på bröd. Ramslöken har en tydlig smak av vitlök.

– Den växer vilt, berättar Pontus, och bara i maj och juni. Om man plockar den förlorar den i smak ganska fort, därför har vi frystorkat den. Då håller den i flera år.

Årets utställare är fler till antalet än förra året, och man kan också köpa hantverksföremål, dukar och plånböcker för att nämna några exempel. Den som letar efter sedvanligt marknadstingeltangel kan dock få problem att hitta det.

Marknaden har öppet till och med lördag.

Yvonne Gunneriusson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons