Annons

Ingen Olsson men Löfven lyfte framtidsfrågor

Partikamraten Ulf Olsson lämnade Norge tidigare under dagen för att förhandla med Alliansen i Borås.
Borås • Publicerad 11 november 2014
Foto: Pedersen, Terje

På kvällen träffade Stefan Löfven sin norska kollega Erna Solberg i Oslo. Deras samtal rörde bilaterala, nordiska, europeiska och internationella frågor.

– Människors hälsa men även utveckling och jobb – det är framtiden. Där ser vi gärna ett strategiskt samarbete mellan Sverige och Norge, säger statsminister Stefan Löfven (S).

Annons

– Våra länder har långa, nära, givande relationer och dem ska vi utveckla, sade Löfven på en presskonferens efter mötet.

Han underströk att kontakterna med den norska regeringen varit goda från första stund när han blev vald, och att man från svensk sida gärna ser ett fortsatt utbyte mellan olika ministrar i respektive regering.

Även Erna Solberg tycktes nöjd med samtalet om främst samarbete kring teknik och infrastruktur, miljövänlig sådan.

– Vi pratade om forskning och utbildning, och inte minst life science – ett mycket viktigt område nu och viktigt för framtiden. För den svenska regeringens del kan jag säga vi kommer att utpeka life science till ett område där vi vill bygga ut vår innovationskapacitet, sade Löfven.

Enligt statsministern skapar svensk-norskt och nordiskt samarbete en bra bas i den internationella konkurrensen.

– Det kan skapa en annan volym, en annan möjlighet för våra länder än om vi ska agera var för sig, sade han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons