Annons

Ingen mäklarutbildning i Borås

Högskolan i Borås kommer inte att återinföra mäklarutbildningen till hösten, trots att utbildningen var mer populär än någon annan 2012.
Borås • Publicerad 18 februari 2014
Foto: Jan Pettersson

Samtidigt som Högskolan i Borås väljer att satsa på mer forskning, har man avvecklat populära, men korta, kurser och program som inte är kopplade till forskning. Den tvååriga mäklarutbildningen togs tillfälligt bort 2013, men nu meddelar Roland Andersson, ordförande i högskolans styrelse, att den inte ska återinföras i år heller. Enligt honom är det inte skolans fel:

– När staten inte ersätter oss fullt ut, sker en nerdragning av kurser av kortare karaktär. Vi är inte ensamma om att ha dragit ner på kortare kurser som det egentligen finns högt tryck från allmänheten på.

Annons

Högskolan använde 15 miljoner av det egna kapitalet år 2013 och kommer att använda ytterligare 5 miljoner under 2014, men de pengarna kommer alltså att gå till forskning och inte till utbildning.

Sandra Barcella

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons