Annons

Ingen dans i Ramnaparken utan tak

Hembygdsföreningen Westergyllen säger nej till att arrangera dans på dansbanan i Ramnaparken, om det inte byggs ett tak.
Borås • Publicerad 4 januari 2008
Maj-Britt Petersson i Hembygdsföreningen Westergyllen som som säger nej till att arrangera dans på dansbanan i Ramnaparken, om det inte byggs ett tak.
Maj-Britt Petersson i Hembygdsföreningen Westergyllen som som säger nej till att arrangera dans på dansbanan i Ramnaparken, om det inte byggs ett tak.Foto: PeGe Johansson

– Ge oss ett tak på dansbanan, annars är den meningslöst att försöka arrangera dans i Ramnaparken.

Det är Hembygdsföreningen Westergyllen som vill att politikerna infriar ett löfte om tak över banan.

Annons

För två år sedan byggdes en dansbana i Ramnaparken. Meningen var att åter kunna göra Ramnaparken till det parken var för många år sedan, en kultur och nöjespark.

Det var Hembygdsföreningen Westergyllen som kom med förslaget. Föreningen har i över 40 år haft danser i parken. Dåvarande stadsträdgårdsmästaren Åke Johansson såg till att dansbanan byggdes. Men det blev fel från början, banan fick inget tak.

Westergyllen har försökt att arrangera danser vid två tillfällen på två år.

– Första gången fick vi ställa in på grund av regn, andra gången var det också dåligt väder. Det kom lite folk, men vi kunde nödtorftigt genomföra dansen, säger Maj-Britt Petersson, sekreterare i Westergyllen.

Förra året vid den så kallade Föreningsriksdagen i Borås ställde Westergyllen frågan till Kommundel Norrbys ordförande Mats Brandt (c).

– Han lovade se till att ordna ett tak, säger Maj-Britt Petersson, men ännu har inget hänt.

Mats Brandt minns mötet och diskussionen och han säger i dag:

– Det gäller att hitta något utfällbart, kanske av segelduk. Det är egentligen Kulturnämndens sak, för vi har inga pengar i Kommundelsnämnd Norrbys budget, säger han.

– Jag har tagit upp frågan med ansvariga kommunalrådet Morgan Hjalmarsson (fp) och vi för väl gemensamt försöka hitta en lösning inom projektet, fortsätter han.

Projektet finns inte med i 2008 årsbudget, men nu utreds möjligheterna att flytta Norrby IF:s verksamhet till en ny anläggning på Ramnavallen och att Borås Museum blir en del av projektet samt att kultur och idrott möts, både för unga och gamla.

Annons

– Vi hoppas kunna föreverkliga planerna i 2009 års budget, tillägger Brandt.

För Hembygdsföreningen Westergyllen gäller det att hålla ut. Något tak blir det inte i år, kanske nästa år. Museichefen på Borås museum, Margareta Persson, ska i nästa vecka träffa Westergyllen och några andra föreningar för att diskutera hur man kan göra i år för att få fart på dansbanan, utan tak.

– Det är meningslöst att försöka arrangera dans när vi inte har ett tak, vi är inte beredda att satsa på en dansbana utan tak, säger Maj-Britt Petersson i Westergyllen.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons